Instrumenten

Begin volgend jaar komt een gitaar op de markt die speciaal is ontworpen door Annie Clark, beter bekend onder haar artiestennaam St. Vincent. Het hoekige ontwerp is een samenwerking met het bedrijf Ernie Ball Music in San Luis Obispo, Californië. De gitaar is verkrijgbaar in het zwart of in Vincent Blue, een kleur die de muzikant zelf handmatig heeft gemixt. Het instrument bestaat onder meer uit een body van Afrikaans mahoniehout, een nek en fretboard van rozenhout en een Ernie Ball Music Man tremolo. Het logo van St.

10 jul 2015

Leon Michener studeerde klassiek piano en compositie aan het Trinity College in Dublin en de Royal Academy of Music in Londen. Onder de naam Klavikon koppelt hij de ideeën van avant-gardecomponist John Cage aan popmuziek. Om te benadrukken dat hij meer onder elektronische dansmuziek dan onder hedendaags gecomponeerde muziek gerekend wil worden, heeft hij de hoes van zijn titelloze debuutalbum laten maken door een fotograaf en ontwerper die naam heeft gemaakt in de dancewereld.

31 mei 2015

Een xylofoon is over het algemeen geen instrument om met je schoenen op te trappen. De Xala III van de Zwitserse muzikant Ania Losinger is dan ook geen gewone xylofoon, maar een speciaal vervaardigde vloer van metaal en hout die al dansend wordt bespeeld. Hoe dat klinkt is onder meer te horen op het album Scope dat Losinger onlangs uitbracht.

27 mei 2015

De Casio VL-Tone VL-1 is een onhandig toetsinstrument dat kleiner is dan een gemiddelde melodica. Het was begin jaren tachtig een leuk en vooral betaalbaar hebbedingetje voor kinderen. Niemand had kunnen vermoeden dat het instrument een rol zou spelen op hitsingles. Dit jaar kwam ik erachter dat er nog steeds bands zijn die de kleine Casio tijdens optredens gebruiken.

Pagina's

Abonneren op RSS - Instrumenten